Főoldal

Horvátországi nyaralás gyermekes családoknak Karinban

 

Szolgáltatásaink

 Cégek, intézmények, önkormányzatok, közületek és ipari létesítmények, logisztikai központok igényei alapján Budapest területén és vonzáskörzetében jelenleg is 120 telephelyen végzünk komplex szelektív hulladékgazdálkodási feladatokat.

A cégek, intézmények hulladékszállítási költségei ellentétben a lakossággal növekednek (pl. lerakási járulék, rögzített fővárosi árak). Mi ezen tudunk változtatni!

Ismerje meg Társaságunk szelektív hulladékgyűjtő programját:

Mit gyűjthetünk (közösen) szelektíven?


- elsősorban papírt EWC:15 01 01 és műanyag palackot, flakont és fóliát EWC:15 01 02,
- továbbá üveget EWC: 15 01 07 és fém italos dobozt EWC: 15 01 04,
- valamint intézményi veszélyes hulladékot. Pl: elektrotechnikai eszközök, elem, fénycső, izzó, toner, tintapatron, vagy bármi egyéb.

- végül, de nem utolsó sorban szervetlen vegyes hulladékot RDF (Refuse Derived Fuel, Hulladékból származó fütőanyag) technológiával, mely jelentős további megtakarítást eredményezhet a hulladékkezelési költségekben.

A szelektíven gyűjtött hulladékokat partnereink együttműködésével -  papírt bizalmas kezelés útján – hasznosítjuk. Igény szerint mindennemű szelektált hulladékot kezelünk. 

Mitől más és miben hasonló, mint a hagyományos hulladékgyűjtés?
Szelektíven gyűjthető hulladékok számára különböző színű két nyelven feliratozott, piktogramokkal ellátott gyűjtőket helyezünk ki, melyet - mennyiségtől függően, az Önök igénye szerint ürítünk. 

Mit tartalmaz a program?
A gyűjtők kihelyezése és használata mellett a rendszeres ürítést és hasznosítás-szervezést, a begyűjtött mennyiségekről való visszajelzéssel környezetvédelmi tájékoztató programot, szakemberekből álló irodánk által nyújtott hulladékkal kapcsolatos tanácsadást tartalmaz alapprogramunk. Erre építve választható teljes körű programként beltéri gyűjtőeszközöket biztosítunk, elkülönített házon belüli hulladékkezelést szervezünk a takarítószemélyzet közreműködésével és kiterjedt belső és külső kommunikációt is kezdeményezünk.

Milyen megtakarításai és költségei vannak a programnak?
Beruházási költség nincsen, az eszközöket biztosítjuk. A szelektíven gyűjtött hulladékok hasznosítási célból történő értékesítése azonban nem fedezi a program költségeit, ezért a szelektív gyűjtés nem ingyenes, viszont sokkal kisebb költséggel jár mint a szemétszállítás. A díjmegtakarítás egy részét kell csak szelektív gyűjtésre fordítani, a hulladékszállítási költségkülönbözet képezi a megtakarítást. 

Milyen kockázata illetve előnye van a programban való részvételnek?
A biztonsági előírásokat és gyűjtési feltételeket szerződésben rögzítjük. Beruházási költség nincsen, a program bármikor módosítható, leállítható. 
Az első hetek a megtakarítások megvalósulásáig ingyenes, így ki is lehet próbálni, hogy a Cég munkatársai, vendégei megfelelően szelektálnak.

Mit kell tennem, ha részt kívánok venni a programban?
Kérjük, fenti elérhetőségeinken adja meg nevét, címét, az Intézmény jelenlegi szemétszállítás során meglévő kukák méretét (110 l, 240 l vagy 1100 l) és a heti ürítési gyakoriságot. 
Ezek alapján küldünk egy programtervet, mely tartalmazza várható szelektív gyűjtési arányt, költséget és megtakarítást valamint egy szerződéstervezetet.

Lomtalanítás
A cégeknél, intézményeknél keletkezett nagydarabos hulladék, feleslegessé vált használati tárgyak elszállítását és környezetbarát kezelését vállaljuk, bútor vagy egyéb selejtezés, felújítási maradékok...

Zöldhulladék gyűjtése
Társaságunk vállalja kertészeti (zöld) hulladék elszállítását is, amely komposztüzembe újrafelhasználásra kerül, hozzájárulva ezzel is a környezetvédelemhez.

*RDF – Refuse Derived Fuel hulladékból származó fütőanyag

Magas kalóriaértékű alternatív fűtőanyag olyan hulladékokból készíthető, amelyek anyagukban nem hasznosíthatóak, de magas energiatartalmúak. A papír, fólia, textil, fa egyaránt alkalmas lehet rá, ha egyéb adottságaik nem teszik lehetővé pontos szétválasztásukat (összetett csomagolások). Az ilyen kevert anyagból darálási, fűtő-érték-beállítási eljárásokkal kétdimenziós fűtőanyagot állítanak elő, amelyből a cement gyártása során együtt égetéssel nyerhető energia. Nem is kevés: míg egy tonna RDF előállításához 100 kWh villamos energiára van szükség, ennek a nyolcvanszorosa nyerhető vissza belőle alternatív fűtőanyagként. A folyamat során minimális mennyiségű maradék-anyag (hamu, salak) keletkezik, amit a gyártási folyamat későbbi pontján szintén felhasználnak, tökéletesebb égés pedig jelentős légszennyezéstől kíméli meg a környezetet. Persze az eljárás elsődleges haszna a legkézenfekvőbb: fosszilis energiaforrásokat vált ki olyan anyagok felhasználásával, amelyeket egyébként végleg eltemetnénk.Ajánlatkérés

Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív Hulladékgyűjtés-re. Az alábbi kérdőívet kitöltve munkatársunk felveszi Önökkel a kapcsolatot. Segítünk, helytakarékos, gazdaságos, környezetkímélő hulladékgazdálkodási megoldást találni.

Kérjen árajánlatot Intézményi Szelektív 
Hulladékgyjtés-re

A HuMuSz-Recycling Kft. teljes körű, kulcsrakész és helyi igényekre szabott szelektív hulladékgyűktési szolgáltatásokat nyújt intézményeknek, iroda házaknak, rendezvényeknek, fesztiváloknak.

Mindenre van megoldás.